Испания си осигури място на финалите на Европейското първенство в Австрия и Швейцария, след като победи с 3:0 Швеция в квалификация от група F. Със спечелените три точки отборът от Пиринеите се изкачи на първо място в групата, като събра 25 в актива си. С 23 е Швеция. Ирландия е на трета позиция с 20 точки и няма как да настигне испанския тим.

 

Двубоят на стадион „Сантяго Бернабеу” премина изцяло под диктовката на домакините, които съвсем логично стигнаха и до първи гол. В 14-та минута Капдевиля откри головата сметка за испанците. Иниеста удвои резултата с попадение в 38-та минута, а Рамос оформи класическото 3:0, разписвайки се в 64-та минута.

 

В друг мач от групата Северна Ирландия се наложи с 2:1 като домакин на Дания. На „Уиндзор Парк” в Белфаст по-дейният тим бе този на домакините, които обаче първи инкасираха гол в своята врата. В 51-та минута Бендтнер донесе преднина на гостите. Фийни и Хийли обаче обърнаха резултата в полза на ирландците с два гола съответно в 62-та и 80-та минути.

 

Латвия разгроми с 4:1 футболното джудже на Европа Лихтенщайн. Четири гола за домакините вкараха Карсонс (14), Верпаковскис (30), Лайзанс (63) и Вишняковс (87). Единственото попадение за гостите отбеляза Зирнис, който си вкара автогол в 13-та минута.

 

Крайно класиране:

 

  1. Испания 25
  2. Швеция 23
  3. Северна Ирландия 20
  4. Дания 17
  5. Латвия 12
  6. Исландия 8
  7. Лихтенщайн 7