Испания размаза с 5:0 Белгия в световна квалификация от група 5. Мачът се игра на стадион „Риасор” в Ла Коруня, а „ла фурия” не срещна никакви проблеми срещу своя съперник.

Много силен мач направи тандемът от Валенсия Давид Вия и Давид Силва, като двамата се разписаха по два пъти в мрежата на Жан-Франсоа Жиле.

През първото полувреме домакините трудно успяха да поведат, след като първият гол в срещата падна в 41-та минута, а негов автор бе Давид Силва, а преди това с много пропуски се отличиха Торес и Вия.

В самото начало на второто полувреме испанците предрешиха крайния изход от срещата, след като Вия и Пике се разписа в рамките на 49-та и 50-та минута.

Давид Силва покачи преднината на Испания на 4:0 в 68-та минута, а крайното 5:0 оформи Давид Вия в 85-та минута.

Босна и Херцеговина направи още една крачка към участие в баражите за Световното първенство в ЮАР през следващото лято, след като победи с 2:0 като гост Армения.

Резултатът в мача бе открит още в 5-ата минута чрез халфа на Хайдук (Сплит) Сеняд Ибричич. Второто попадение в мача бе дело на резервата Златан Муслимович в 73-ата минута. Играчът на ПАОК влезе в игра 4 минути по-рано на мястото на Ибишевич.

Турция постигна доста драматична победа с 4:2 срещу Естония.

Така Испания вече има актив от 21 точки и е почти сигурен участник на световното първенство в ЮАР през следващата година. Босна се намира на второ място с 15 точки и има аванс от четири пред Турция – 11. Белгия е на четвърта позиция със 7 точки, а Естония е на пета с 5. На последното шесто място се намира Армения с едва 1 точка.