Отборът на Испания вече почти успя да си осигури място на финалите на Мондиал 2010, след като в петия си мач от Група 5 постигна пета поредна победа. Така с пълен актив от 15 точки тимът, воден от Дел Боске, дръпна още повече на лидерската позиция. Този път актуалният европейски шампион се наложи, макар и с минималното 1:0, над тима на Турция.

Отборът на Фатих Терим не успя да намери начин да се противопостави като гост, въпреки че до 60-та минута удържаше фронта. Тогава обаче дойде моментът на Жерар Пике. След пас в наказателното поле към Серхио Рамос, футболистът на Реал Мадрид не успя да отиграе подобаващо топката, въпреки че се намираше на около 5 метра от вратата на съперника, тя достигна до Пике, който я прати в мрежата за 1:0. Това в крайна сметка се оказа и единственият гол в срещата.

Фернандо Торес на два пъти имаше своя шанс за Ла Фурия, но нападателят не успя да намери пролука в турската защита. Вратарят на гостите пък Волкан Демирел също направи няколко добри спасявания. Едно от тях бе в самия край на мача, след като Алонсо успя да засече кълбото, но стражът опази мрежата си в този момент.

Така с поредните си три точки Испания вече спокойно може да диша на лидерската позиция в подреждането, тъй като преднината на тима пред втория Босна и Херцеговина вече е цели 6 точки.

Класиране в Група 5:

1. Испания 15 (5 мача)

2. Босна и Херцеговина 9 (5)

3. Турция 8 (5)

4. Белгия 7 (5)

5. Естония 2 (5)

6. Армения 1 (5)