Министърът на спорта на Испания Хайме Лисаветски отговори на заплахите отправени от страна на Сеп Блатер, че местните футболни отбори, както и националният тим ще бъдат изхвърлени от европейските турнири.

Вчера президентът на ФИФА заяви, че Испания може да бъде изключена от финалите на Евро 2008, заради вмешателството на правителството във футболните дела. Блатер обяви, че Спортният съвет на испанското правителство (CSD) е принудило футболната федерация да проведе колкото се може по-скоро избора си за президент на централата, докато според регламента на ФИФА той трябва да се състои в края на 2008 година.

От своя страна Спортният съвет настоява президентът на федерацията да бъде избран преди началото на Олимпиадата в Пекин.

„Отборът ни спечели мястото си на финалите чрез успехите си на футболния терен и силно се надявам, че тимът ще остане там. Уважавам мнението на всеки, но съм длъжен да защитя суверенитета на Испания, законите на нашата страна и принципа на демокрация. Уверен съм, че правилата за избор на президента на футболната федерация на Испания не противоречат на регламента на ФИФА”, каза министърът на спорта Хайме Лисаветски.