Испания постигна трудна победа с 3:1 при гостуването си на Литва в евроквалификация от група I. По този начин иберийците се нуждаят от три точки, за да си гарантират участието на Евро 2012 в Украйна и Полша и ще защитават спечеления трофей в Австрия и Швейцария през 2008 година.

Националният селекционер на Испания Висенте дел Боске бе направил сериозни промени в състава си от квалификацията с Чехия.

"Ла фурия" поведе още в 19-та минута, когато Давид Вия комбинира с Шави Ернандес и последният вкара за 0:1.

Испанците имаха преимущество през целия мач и доста изненадващо домакините успяха да изравнят резултата в 57-та минута, когато Станкевичус със силен удар преодоля Касияс.

Испания отново излезе напред в резултата в 70-та минута, когато Мата направи много добър пробив и след това се опита да намери Йоренте, но Киянскас в опита си да избие топката, прати кълбото във вратата на Карчемарскас.

Гостите подпечатаха победата си в 83-та минута, когато Давид Силва комбинира с Хуан Мата, който излезе сам срещу Карчемарскас и го преодоля за 1:3.

В другия мач от групата Чехия победи с 2:0 Лихтенщайн.

В групата Испания води с 15 точки, а Чехия заема втора позиция с 9 точки, като и двата отбора имат по пет изиграни срещи. Шотландия и Литва имат по 4 точки от 4 мача, а Лихтенщайн няма спечелена точка.