Испания постигна драматична победа с 3:2 след продължение срещу ЮАР във малкия финал на турнира за купата на Конфедерациите и по този начин „ла фурия” се окичи с бронзовите медали.

През първото полувреме домакините от ЮАР имаха преимущество, но така и не успяха да отбележат гол, след като Икер Касияс на няколко пъти се намеси много успешно.

В началото на вторите 45 минути Испания пое инициативата, но съвсем нелогично в 73-ата минута домакините поведоха чрез Мфела, възползвал се от грешка в центъра на испанската защита.

Все пак след две уникални докосвания на Даниел Гуиса минута Испания обърна развоя на мача. В 88-та минута Чаби Алонсо намери нападателя на Фенербахче, който с премерен удар изравни, а само минута по-късно Гуиса много технично прехвърли Куне, след което топката срещна десния стълб на неговата врата и влезе в мрежата на ЮАР.

В последните секунди на даденото от съдията триминутно продължение на мача Мфела стреля по невероятен начин от пряк свободен удар и направи безпомощен Касияс за 2:2.

В първото продължение домакините имаха преимущество, но все пак най-чистото положение бе в 95-та минута, когато удар на Капдевила срещна гредата.

Все пак Испания стигна до победата в мача след гол в 107-та минута, когато Чаби Алонсо изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Куне, който не успя да реагира добре и по този начин Испания триумфира в малкия финал на турнира за купата на Конфедерациите.