Като една от най-сериозните битки в борбата за евровиза се очертава срещата от квалификационна група Ф между отборите на Испания и Дания. Испанците отчаяно се нуждаят от победи в следващите си два двубоя, ако искат да запазят шансовете си за класиране на еврофиналите в Австрия и Швейцария, след като загубиха последователно гостуванията си на Северна Ирландия и Швеция.

Датчаните в момента делят второто място в групата заедно със северноирландците, но с мач по-малко и колкото и точки да вземат от „Сантяго Бернабеу” ще увеличат шансовете си за класиране за следващата фаза.

Серхио Рамос (Реал М) и Карлес Пуйол (Барселона) изтърпяват наказания и ще пропуснат срещата с Дания, но бяха включени в състава и ще играят в сряда срещу Исландия. На мястото на Рамос ще излезе десния бек на Селта Анхел, докато в центъра на отбраната ще си партнират Хави Наваро (Севиля) и Карлос Марчена (Валенсия).

В състава на Дания изненадващо попаднаха дебютантите Леон Андреасен и Симон Буск Поулсен, докато извън състава останаха опитните Мартин Лаурсен, Томас Хелвег, Сьорен Ларсен и Петер Льовенкрандс. Гостите вероятно ще излязат с един чист нападател в лицето на капитана Йон-Дал Томасон (Виляреал). В състава бе повикан и плеймейкърът на Копенхаген Михаел Силбербауер, но той почти сигурно ще остане на скамейката.

Вероятни състави

Испания: Касияс, Анхел, Хави Наваро, Марчена, Капдевия, Иниеста, Албелда, Шави, Вия, Мориентес

Дания: Сьоренсен, Якобсен, Гравгаард, Агер, Никлас Йенсен, Поулсен, Даниел Йенсен, Ромедал, Йоргенсен, Каленберг, Томасон

Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)

Начален час 23:00 българско време.