Феновете на футбола в Испания категорично поискаха Фернандо Йоренте да води атаката на Испания в двубоя срещу Португалия от полуфиналите на Евро 2012 тази вечер.

Сайтът на вестник „AS“ направи проучване сред испанците, като с помощта на 220 000 гласа в анкетата бе избрана титулярна единадесеторка на Ла Фурия.

Интересно е, че привържениците на европейските и световните шампиони са на коренно различно мнение от селекционера Висенте Дел Боске относно централния нападател.

Испанците са категорични, че отпред трябва да играе звездата на Атлетик Билбао Фернандо Йоренте, който все още няма записана и минута игра на финалите на Евро 2012, въпреки страхотния сезон, който направи с баските.

За Йоренте са получени почти 9000 гласа, докато за Фернандо Торес са гласували едва малко над 2500 читатели на „АС“, докато за Алваро Негредо има под 2000.

Ето и какъв искат испанците да бъде съставът на Дел Боске срещу Португалия довечера: Икер Касияс, Алваро Арбелоа, Жерард Пике, Серхио Рамос, Жорди Алба, Шаби Алонсо, Серхио Бускетс, Шави Ернандес, Андрес Иниеста, Давид Силва и Фернандо Йоренте.