Звездата на Атлетик Билбао Фернандо Йоренте нажежи до краен предел атмосферата в клуба, след като отказа да подпише нов договор.

Настоящият контракт на 27-годишният нападател изтича през юни 2013 година, но очевидно няма намерение да удължава престоя си на „Сан Мамес“, след като редица водещи европейски клубове се интересуват от него.

Новината бе съобщена лично от президента на баските Хосу Урутиа, който на практика е принуден да продаде Йоренте сега или рискува да не получи и цент за него. „Със съжаление мога да кажа, че решението му е окончателно“, сподели Урутиа. „Ние с Фернандо разговаряхме през миналия сезон и изяснихме, че е важно той да поднови договора си.“

„Той ни каза, че ще съобщи отговора си след Европейското първенство и преди 10 дни получих телефонно обаждане от него и агента му, в което те ми съобщиха, че Йоренте няма да поднови договора си. Причината не е в заплатата, а най-вече във възможността пред него да заиграе в друго първенство, където би се радвал на по-големи успехи“, обясни босът на Атлетик.

„Моята позиция не се е променила – продължавам да държа той да остане тук. В интервютата той каза, че не иска да си тръгва. Мисля, че и двамата направихме достатъчно. Ние не сме хвърлили кърпата. Просто играчът даде ясно да се разбере, че решението му е окончателно“, допълни Урутиа.

„Надявам се, ако той остане, играта му да бъде същата, както обикновено, и да продължи да бележи много голове. От всички играчи изисквам да бъдат професионалисти преди висчко и да ни помагат с каквото могат“, завърши Урутиа.