Селекционерът на Германия Йоаким Льов обяви, че последното, за което си мисли в момента, е треньорски пост в Реал Мадрид. Немският специалист е спряган за заместник на Жозе Моуриньо, но той има още две години от договора си с Германския футболен съюз, и възнамерява да си го изпълни, като води Бундестима на Световното първенство през 2014-та.

„В даден момент, предполагам, ще имам желание да се върна към клубна работа. Но не и в настоящия. Аз съм горд, че съм национален селекционер, това ми носи огромно удоволствие,“ коментира Льов.

„Слуховете изобщо не ме вълнуват. Просто се спекулира. Жозе Моуриньо има договор до 2016-та, аз имам договор с Германия до 2014-та,“ сподели още той пред ZDF. „Най-хубавото, което може да се случи, е да станем световни шампиони. Пък и никога не съм казвал, че ще си тръгна след 2014-та.“

„Нито съм мислил, нито съм разговарял с някого по темата. Първо трябва да се класираме на Мондиал 2014. След това ще разговарям с Германския футболен съюз,“ каза Льов, след като изрази желание да остане и още по-дълго начело на националния тим.

Йоги Льов бе помощник треньор на Юрген Клинсман две години, преди сам да застане на горещия стол на Бундестима след Световното първенство през 2006-та година.