В края на миналата и началото на тази година европейските грандове бяха въвлечени в истинска война за подписа на 16-годишния норвежки суперталант Мартин Йодегаард.

В крайна сметка вундеркиндът, който стана най-младият футболист, играл за Норвегия, реши да избере Реал Мадрид с идеята първоначално да играе във втория отбор на "белия балет".

След добри първи мачове обаче по настоящем ситуацията за Йодегаард изобщо не изглежда розова, а самоувереността му доведе до скандал в Реал и отказ на младока да тренира с втория отбор.

С Йодегаард в игра резервите на Реал записаха четири поредни загуби, а слабата му форма накара старши треньорът на тима Зинедин Зидан да го закотви на резервната скамейка.

Смята се, че Йодегаард не полага усилия да адаптира своята игра към съотборниците си и стила на Кастия, което е накарало треньорският щаб да го остави извън игра поне за известно време. Този ход се оказа печеливш и в последните два мача Реал Мадрид Б се завърна на победния път.

В следствие на решението на Зидан обаче Йодегаард е отказал да тренира с резервния тим и се включва единствено в заниманията в деня преди мачовете.

Клаузите в контракта на норвежеца правят това възможно, тъй като по договорка Йодегаард има възможността да тренира по 5 пъти в седмицата с първия тим на Реал. Така 16-годишният футболист тренира с Роналдо и компания, въпреки че все още не може да се наложи при резервите на "белия балет" - нещо, което в Реал считат за важна стъпка в неговото развитие.