Звездата на Барселона и националния отбор на Испания Андрес Иниеста търси помощ, за да спаси тима, в който е започнал кариерата си като 10-годишно дете – Албасете. Клубът е изправен пред угрозата да обяви банкрут.

В отворено писмо до обществеността, публикувано на официалната страница на клуба в интернет, звездата на Барселона казва: „Искам да окуража хората, които са свързани с клуба и да ги призова да закупят акции, за да бъде спасен този исторически отбор.“

Албасете се намира в Югоизточна Испания, а едноименният клуб, в който през сезон 1994/1995 година игра станалият малко преди това 4-и в света в САЩ'94 с тима на България Ивайло Андонов, се нуждае от 3,7 милиона евро. Всяка една акция пък се продава на цена 60 евро.

Иниеста е стартирал кариерата си именно там, където тренира от 10 до 12-годишна възраст, а след това се мести в школата на Барселона. Той стана основен акционер през декември миналата година, когато купи книжа на стойност 420 хиляди евро.

Иначе Албасете за последно игра в Примера дивисион през сезон 2004/2005 година, когато изпадна и през миналата година стигна и до трета дивизия.

Друг третодивизионен тим, който обаче в миналото беше доста популярен - Овиедо, беше спасен по идентичен начин. За него също имаше кампания, в която бяха набрани средства, които да го извадят от руините.