Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста, който донесе световната титла на Испания с единственото попадение на финала срещу Холандия това лято, ще става баща за първи път. Той съобщи за радостната новина в личната страница във интернет.

"Здравейте всички, трябва да ви съобщя за моето бъдещо бащинство”, споделя футболистът в личния си уебсайт. Той допълва, че са се възползвали с приятелката му Анна от почивката след края на Световното първенство и са заченали бебето.

„Аз просто исках да се потвърди тази новина и тогава да я обявя публично”, казва още 26-годишният полузащитник. Той допълни, че е разочарован от начина, по който медиите са я тиражирали, защото било много грозно.

"Това е много личен въпрос и методите, които са използвани, за да се научи тази новина, ме разочароват много”, добавя още халфът на Барселона, без да влиза в детайли. „Аз и партньорката ми не искаме този въпрос да се дискутира публично, защото това е само за нас.”

Медиите в Испания обаче припомнят, че необичайно голям брой бебета са се родили в Барселона девет месеца, след като той вкара гола на Челси на полуфинала в Шампионската лига през 2009-а година. Децата, родени в този период, бяха наречени от журналистите "поколението Иниеста".