Звездата на Барселона Андрес Иниеста заяви, че не е изненадан от качествата на новия си съотборник Иван Ракитич, тъй като хърватинът бил толкова добър, колкото всички в тима са очаквали.

Бившият играч на Севиля пое от Сеск Фабрегас фланелката с номер 4, след като испанецът бе продаден на Челси. Балканецът подписа за 5 години с каталунците, а Иниеста заяви, че всички са доволни от този факт.

„Иван не ме изненада. Тук всички вече бяхме наясно с неговите качества“, коментира плеймейкърът. „Радваме се, че той премина при нас. Физически Ракитич е много силен и умее да играе с двата крака. Барса се справи добре с неговия трансфер.“

Иниеста също така коментира новата си роля на втори капитан. „По-важното от това кой ще носи лентата, е играчите да чувстват, че са част от един сплотен колектив. Случаят със Серхио Бускетс, който е още млад, показва колко важен е той за съблекалнята.“

„Неймар? Той може да се окаже важен играч, важно е да продължи да расте в изявите си. Лео Меси? Нямам никакво съмнение, че той има желание да се представи добре“, допълни Иниеста.