Един от основните играчи на Барселона Андрес Иниеста си спомни за историята на своето преминаване в школата на каталунците Ла Масия. В специално интервю за Universo Valdano de beIN Sports халфът се върна назад във времето, като разкри, че първоначално е отказал да премине в испанския гранд. От 1996 година насам Иниеста се подвизава на „Камп Ноу“.

„Първоначално отказах на Барселона, защото за мен бе важна връзката със семейството ми. При положителен отговор, трябваше да ида много далеч от тях. Минаха седмици, разговарях с баща ми и започнах да гледам на тази оферта като на предизвикателство. Имам голямо доверие на баща ми, знам, че когато ми каже нещо, след това има положителен развой“, върна се в спомените си Иниеста за момента на преминаването си в Ла Масия.

„Имам голям респект към моя баща и знаех, че трябва да направя стъпка напред. И му заявих, че ще приема и ще изтърпя една година. След това дойдоха лоши за мен месеци, но с помощта на всички се справих“, продължи Иниеста.

Халафът сподели още, че пътуването към Барселона е било страшно: „Изтръгват те на 12 години от корените ти, много е тежко. Онзи ден с родителите ми, дядо ми и аз тръгнахме, беше страшно пътуване. В онази нощ останах в Ла Масия, а те отидоха на хотел. Това бе едно от най-неприятни усещания за мен. А моят баща, при все смелостта му, ако не е била майка ми, щял да ме вземе от Ла Масия и да ме върне у дома“.

Припомняме, че в момента Иниеста все още не е подновил контракта си с Барселона. Самият футболист обяви, че ще мисли за тези неща след края на сезона.