Андрес Иниеста стана поредният футболист на Барселона, който застана зад треньора си Хосеп Гуардиола. Според световния шампион с Испания в тима изобщо не обмислят вероятността наставникът да си тръгне след края на сезона.

Гуардиола, който подписва договорите си на „Камп Ноу“ година за година, все още не е дал съгласието си да води тима през следващия сезон. Това доведе до множество спекулации, че специалистът ще поеме отбор от английската Висша лига.

Иниеста заяви, че той и съотборниците му мислят единствено как да стопят изоставането си на 10 точки от Реал Мадрид в Ла Лига и изобщо не се тревожат от евентуално напускане на Гуардиола.

„Изобщо не обмисляме подобен вариант“, каза Иниеста. „Концентрирани сме единствено за най-трудната част от сезона, която предстои.“

„Онова, което ни занимава в момента, е да завършим сезона по успешен начин, а нашият треньор да остане с нас и догодина, когато отново ще се борим за всички трофеи. Това е общото ни желание“, допълни Иниеста.

Испанският полузащитник вярва, че надпреварата за титлата далеч не е приключила. „За да спечелиш първенството, трябва да си еднакво силен у дома и навън. През този сезон се опитваме да постигнем тъкмо това“, каза още 28-годишният халф.

Той сподели, че очаква труден мач срещу Атлетико Мадрид в неделя, които все още нямат загуба под ръководството на Диего Симеоне. „Всички срещи са трудни, но тази още повече. Атлетико са домакини, а откакто пристигна новият им треньор, играят много динамичен футбол. Естествено, ние чакаме мача с нетърпение и искаме да играем добре, за да спечелим трите точки и да държим лидерите под напрежение“, завърши Иниеста.