Въпреки че поднови договора си с Барселона до 2018-а година, Андрес Иниеста сподели, че не знае дали ще завърши кариерата си в каталунския гранд. Халфът коментира, че е предприел тази стъпка, тъй като се чувства добре на „Камп Ноу“ и допълни, че фактът, че е бил резерва в някои мачове от началото на сезона, не го е смутил.

„По Коледа обикновено се опитвам да изключа от рутинното ми ежедневие. Прекарвам повече време със семейството и приятелите ми. Няма такова движение и динамика“, вдигна завесата около личния си живот Иниеста.

„Това, че поднових договора си, означава, че се чувствам добре в Барселона. Смятам, че времето ще покаже къде ще завърша кариерата си, тук, или на друго място. Фактът, че доста пъти съм бил на скамейката след идването на Херардо Мартино, не ме смути никак. Това са нормални неща, все пак всички трябва да играем и да се чувстваме полезни. Има разлика в стила и начина на работа на Гурадиола и на Мартино, но като цяло философията си е същата", продължи опитният играч.

„Не чувстваме страх от факта, че ще играем срещу Манчестър Сити. Това ще бъдат два хубави мача от осминафиналите на Шампионската лига“, завърши Иниеста.