Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста отпадна от състава на националния отбор на Испания за купата на Конфедерациите, след като допълнителни тестове показаха, че мускулната травма на едното му бедро е по-тежка от очакваното.

"На медицинско ниво, той не е в състояние да участва в турнира. Има голям вероятност за влошаване на травмата. Той вече имаше контузия на финала в Шампионската лига и ние просто не искаме той да получи нова травма на същото място. Той ще напусне лагера на тима още днес. Андрес ще бъде извън игра от шест до осем седмици, но това ще зависи от медицинския щаб на Барса. Футболистът има нужда от дълъг период за да се възстанови", разкри докторът на испанския национален отбор Оскар Селада.

Иниеста получи травмата в началото на май, но усложни нещата по време на финала в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед, спечелен с 2:0.

Европейският шампион Испания лети в неделя за Баку, където ще играе контрола с Азербайджан, преди да замине за Южна Африка.

"Ла фурия" играе в първия си мач от Купата на Конфедерациите от Група "А" срещу Нова Зеландия на 14 юни, а след това среща Ирак и ЮАР.