Нападателят на Атлетик Билбао Иняко Уилямс обяви, че е избрал да играе за националния отбор на Гана.

28-годишният Уилямс е роден в Билбао, но родителите му са от африканската страна. Той е бивш младежки национал на Испания, а за първия отбор на "Ла Фурия" има едно участие в приятелски мач с Босна и Херцеговина през 2016 година. Наскоро обаче ФИФА облекчи правилата за смяна на гражданство, което позволява на Уилямс да облече ганайския екип.

"Всяка стъпка, която предприемаме напред, има своето значение. Поглед към бъдещето, което само по себе си оставя следа. Наследство. Родителите ми са ме отгледали с ценности, основани на смирение, уважение и любов", каза Уилямс във видео, публикувано в социалните мрежи.

"Ето защо чувствам, че е настъпил моментът да намеря произхода си в себе си, в Африка и в Гана, което означава толкова много за мен и семейството ми", добавя той.

Президентът на Ганайската футболна асоциация Курт Окраку написа в Туитър, че защитникът на Брайтън Тарик Лампти също е готов да играе за Гана, въпреки че доскоро представяше младежкия национален отбор на Англия.

В края на годината Гана ще играе на световното първенство по футбол в Катар, като попадна в група заедно със съставите на Португалия, Уругвай и Република Корея.