В Барселона скоро ще се похвалят с шестото си ново попълнение за това лято. Става въпрос за така желаната звезда на Валенсия Пако Алкасер, около подписа на когото се проточи истинска сага в последния месец. Той на практика вече е футболист на каталунците. 

Нападателят е пристигнал тайно в Барселона тази сутрин и в момента минава медицински прегледи, пише вестник "Ел Мундо депортиво". Когато те покажат, че всичко около него е наред, ще последват и официалните подписи върху договора. Това би трябвало да стане до края на деня. 

Възможно е обаче да има и леко забавяне, което пък ще се окаже най-прекрасният подарък за Алкасер за рождения му ден. На 30 август той навършва 23 години и нищо чудно тогава да дойде и официалното обявления за преминаването му в един от най-големите не само испански, но и европейски грандове. 

Официалното му представяне ще бъде отложено за началото на другата седмица, защото веднага нападателят заминава за лагера на националния отбор на Испания, който играе световна квалификация с Лихтенщайн. От 5 септември нататък обаче той е свободен и ще може да позира с екипа на новия си отбор. 

Очаква се за подписа му Барса да плати около 30 млн. евро. Такава е сумата, която Валенсия искаше за подписа му и явно каталунците са се навили да я платят. Той ще е шестият нов играч на Барса това лято, след като към тима вече се присъединиха Лука Дин, Самюел Умтити, Яспер Силесен, Денис Суарес и Андре Гомеш.