Един от идолите на запалянковците в Мадрид Икер Касияс си пожела успешна година с Реал и националния тим на Испания.

„Обичам да печеля Шампионската лига, ако го сторим, това ще е десетата титла на Европа за Реал Мадрид. Милан вече е само на две купи зад нас, така че трябва да увеличим дистанцията. Надявам се отново да станем шампиони в Испания, а ще се борим и за Купата на Краля, която не сме печелили от много години”, отбеляза вратарят на Реал Мадрид.

„Колкото до Испания много съм доволен, че се класирахме сравнително лесно за Европейското първенство. Мисля, че имаме един добър колектив и качествен отбор. Ще ми се да вярвам, че идва годината на Реал Мадрид и Испания”, заяви пред авторитетния вестник „Ас” футболистът на „белия балет”.

„Седем точки разлика не са чак толкова много. Видяхте, какво направихме през изминалата година. Гути, Раул, Салгадо и аз помним, че преди няколко сезона отново бяхме със седем точки аванс. Валенсия ни настигна и взе трофея. Трябва да играем на високо ниво”, предупреди звездата на Реал Мадрид.

Икер Касияс коментира и евентуалното привличане на Кристиано Роналдо през следващото лято. „Сега мисля, че имаме достатъчно силен отбор. С Робиньо, Игуайн и Робен изглеждаме феноменални. Тези неща все пак зависят от Предраг Миятович и президента ни”, лаконичен бе вратарят Касияс на тази тема.

Асът на „белите” сравни бранителят Пепе с колегата му Серхио Рамос. „30 милиона наистина са много пари. Клубът ги даде за Пепе и смятам, че не сгреши. Преди време много пари бяха дадени за него, а той е един наистина отличен футболист”, добави Икер Касияс.