Реал Мадрид изнесе открит урок на Байерн Мюнхен. За една година футболът сякаш се обърна наопаки. „Баварската машина“ беше поставена в нетипична и унизителна ситуация. Кралският клуб вече диктува модата. Реал на Анчелоти играе все едно е Байерн на Хайнкес. Разликата е в изпълнителите и тук сякаш превъзходството е за испанския клуб.

Снощи селекцията на Карло Анчелоти изглеждаше съвършена. Трудно е да отличиш отделни фигури, защото в Реал Мадрид всеки е световна звезда.

Серхио Рамос изигра мача на живота си. Преди няколко дни заяви, че душата му е на централен нападател. В Мюнхен направи нагледна демонстрация. Пепе е неговият почти безпогрешен партньор. Коентрао и Карвахал дават изключителна енергия на Реал. Анхел Ди Мария е всеотдаен и мястото му в клуба е гарантирано. Бейл всява паника с безумната си скорост, а Бензема върши доволно своята работа, въпреки че не е голова машина. Чаби Алонсо е мозъкът, а Лука Модрич – моторът. Хърватинът е еднакво полезен и в двете фази на играта. Задържа топката колкото си поиска. Той определя темпото на Реал.

На пейката стоят футболисти, които ще са титуляри на всяко друго място. Диего Лопес е вратарят за първенството, Иско, Варан и още няколко от резервите чакат жадно своята възможност за изява на голямата сцена.

Двама обаче стоят над всички останали в Реал Мадрид. Те са дори над треньора и неговия славен помощник Зинедин Зидан. Става въпрос за Икер Касияс и Кристиано Роналдо. Те са символите, които правят Реал Мадрид различен от всички останали.

Португалецът е с абонамент за голове в Шампионската лига. 16 за един сезон, а има още един мач до края. Кристиано е роден да чупи рекорди. Влиянието му е безспорно. Талант, характер и трудолюбие са неговите оръжия.

Професионализмът му тепърва ще бъде изучаван от футболния свят. Роналдо вече е до Ди Стефано, Раул и Хуанито в съзнанието на хората, които обичат Реал. Клубът е достатъчно капризен и трудно приема някой на толкова високо място в йерархията. Кристиано стана крал там, където е най-трудно. Въпреки цялото си величие, Роналдо е далеч от капитанската лента в Реал, а тя има запазено място.

Капитанът се казва Икер Касияс. Той е резерва в Примера, но формата му е изумителна. Как я поддържа е истинска загадка. Испанският национал пази само за Кралската купа и Шампионската лига. Резултатите са му стряскащи. Явно той не зависи от игровия ритъм.

За Купата на Испания Икер Касияс пази в 9 срещи. Реал допусна един гол. Вкара го Барселона на финала чрез Марк Бартра. Сан Икер заключи вратата, а Реал взе трофея, въпреки че беше без Роналдо на „Местая“.

В Шампионската лига картината е подобна. Реал допусна попадения в надпреварата, но когато трябваше Касияс беше „часовник“. Икер спаси положението в единствения критичен момент дотук – реванша с Борусия в Дормунд.

Кралският клуб е много силен, но ролята на лидерите е безспорна. В съблекалнята на този отбор винаги е било бъкано с асове, но двама се извисяват над всички и всичко. Моуриньо опита да бъде по-голям от тях и сбърка. Анчелоти укроти съблекалнята и обедини отбора. Резултатът е видим. Касияс и Кристиано имат още един мач и стават много повече от легенди! Те са посочени да грабнат Десетата.