Новото попълнение на Реал Мадрид Асиер Ияраменди определи нападателя на „кралете“ Кристиано Роналдо като най-добрия в света. Бившият футболист на Реал Сосиедад бе категоричен, че с наличието на португалеца в състава на „лос бланкос“ няма как „белите“ да не триумфират.

„Реал Мадрид има наистина големи играчи, но за мен най-стойностният е Кристиано Роналдо. Голям е. Най-добрият в света. Според мен, няма как Реал да не триумфира с него в селекцията си. Очаквам всичко тази година да върви добре и сезонът да е пълен с успехи“, започна Ияраменди.

„Мисля, че съм съвсем обикновено момче, всеки ден се опитвам да се подобрявам. На терена е по същия начин – старая се да се раздавам максимално и да оставям душата си там. Когато стъпя на стадиона, правя, каквото е по силите ми, за да побеждавам“, коментира собствените си качества играчът.

„Преминаването ми в Реал Мадрид бе голяма крачка за мен, но не изпитвам страх. В живота трябва да се предприемат такива стъпки, а това е предизвикателство, което привлича“, обясни за трансфера си в Кралския клуб 23-годишният футболист.

Връщайки се назад във времето Ияраменди разкри, че неговият първи футболен спомен е първият му мач с приятелите му: „Нямах много възможност да играя с приятелите си, защото имах много задължения с Реал Сосиедад, но си спомням мачовете ни с тях“.