Един от най-добре представящите се футболисти на Реал Мадрид през миналата година Гонсало Игуайн, изрази разочарованието си след изпуснатата възможност да се изравни с Барселона на върха в Примера дивисион. Реал завърши наравно срещу Осасуна, а часове след двубоя Игуайн заяви: „Имахме шанс да спечелим, и не го използвахме. Срамота. Но сега е важно да продължим да работим и да се подготвяме за срещата с Майорка, където задължително трябва да вземем три точки.”

„Аз самият имах две възможности да отбележа, и съм разочарован, че не успях. Особено при второто, когато останах сам срещу вратаря. Но понякога се случват такива неща,” обясни аржентинецът. „Все още има много мачове до края. През втория полусезон повечето от трудните ни срещи са у дома, докато за Барселона са гостувания.”

През започналата седмица са двубоите за Купата на Испания, но Реал Мадрид вече отпадна от надпреварата. „От Реал Мадрид винаги се очаква да печели всички мачове, всички трофеи, и истината е, че ни е много мъчно да гледаме тези срещи по телевизията. Сега се надявам да имаме поне предимство от факта, че останалите ни съперници играят, а ние – не,” каза още Игуайн.