Гонсало Игуайн обяви, че Реал Мадрид няма да търси отмъщение срещу Милан във вторник, но трябва да излезе на „Сан Сиро”, за да покаже същността си – на един от най-добрите отбори в света.

Аржентинският нападател се надява, че „белите” ще успеят да възстановят имиджа си с победа в Милано в Шампионската лига, след кошмарните дни от мини-кризата, стартирала именно със загуба от „росонерите” в Мадрид.

След като през уикенда Реал победи Хетафе, с два гола именно на Игуайн, той коментира: „Искаме да докажем кои сме ние, и да победим на „Сан Сиро”. Целта е да вземем три точки и да преминем в следващия етап като лидер в групата. Домакинското предимство е много важно в елиминациите.”

„Искам да стигнем възможно най-далеч. Ще дадем всичко от себе си, във всички турнири, в които участваме,” добави аржентинецът. „Не смятам, че съм някакъв спасител на отбора. Целият отбор има заслуги. Седмицата бе тежка и просто се опитахме да играем добре, за да спечелим. Направихме го дори с човек по-малко, което е още по-впечатляващо.”