Само дни след напускането на старши треньора Хуанде Рамос, футболистите на Севиля започнаха да мрънкат. Един от тях дори поиска да бъде трансфериран. Това е руският нападател Александър Кержаков.

Новината разкри агентът на футболиста Шандор Варга. Той обяви, че клиентът му се е обадил с молбата да му търси нов отбор.

„Саша иска да смени клуба. Мисля, че няма да има проблем, тъй като той се ползва с уважение в Европа, доказал се е в турнира за Купата на УЕФА, както и в испанското първенство,” заяви Варга. „Лично Стив МакЛарън и Арсен Венгер са ми казвали, че той е много добър.”

„В Севиля има шестима нападатели, конкуренцията е огромна. И като прибавим към това, че треньорът напусна, става ненормална обстановка,” обясни агентът.

„Моята работа е да му намеря оптималното място, където може да върши онова което може – да играе добре футбол. Помолил съм Саша да не говори пред журналисти по тази тема, само аз ще я разисквам,” призна още Варга.

Агентът каза, че е малко вероятно Кержаков да се завърне в Русия, тъй като има право да играе само за Зенит – точка от договора му със Севиля твърди, че в период от две години не може да облича екипа на друг роден клуб.