Звездата на ПСЖ Златан Ибрахимович предположи, че или Кристиано Роналдо, или Лионел Меси ще спечели "Златната топка".

Самият Ибра също е сред претендентите за трофея, но въпреки това неговата прогноза е, че наградата ще отиде при португалеца или при аржентинеца. Шведът не вижда друг вариант, освен тези двата, като по този начин отписа и Франк Рибери. Златан смята, че шансовете на звездата на Байерн Мюнхен също са сериозни, но всичко ще зависи от крайния вот.

"Няколко са играчите, които имат реален шанс за "Златната топка". Рибери направи страхотна година с Байерн Мюнхен и спечели всичко, което имаше да се печели. Лео Меси обаче е невероятен талант и е роден за футбол. Меси не е продукт на тренировките. Роналдо също играе страхотно. Има няколко играчи, които играят страхотно всяка седмица, но трудно някой може да се пребори с Роналдо и Меси", смята Ибрахимович.

"В момента съм фокусиран за срещите на Швеция срещу Португалия. Гледам на тези мачове като на два финала, които трябва да бъдат спечелени на всяка цена. Феновете ще се интересуват главно от представянето на мен и Роналдо, но на терена ще се гледа отборната игра. Важното е да сме сплотени, за да постигнем необходимия резултат", добави още Ибра./БГНЕС