Нападателят на Барселона Златан Ибрахимович се изказа не особено ласкаво за бившите си съотборници в Интер. Според него „нерадзурите” нямат класни футболисти, които могат да решават мачове. Трансферът на Златан от „Сан Сиро” в Испания бе една от най-големите сделки на лятото, като в обратна посока замина Самуел Ето`о. Сред причините, които шведът посочи, за напускането на Италия, е че не смята Интер за отбор, който може да спечели Шампионската лига.

Пред клубното списание на Барса, Ибрахимович заяви: „В Интер няма много играчи, които могат да решат мач, и когато някои от тях се контузи, става много сложно. В Барселона, дори някои да е с травма, има други футболисти, които могат да го заместят достатъчно добре. Затова Барселона е голям отбор.”

28-годишният таран има пет гола в шест мача с екипа на каталунците, и напълно доказва, че е способен да замести Самуел Ето`о. „Той се е справял чудесно тук, и аз уважавам онова, което е направил. Той е добър играч, но да заема мястото му не ме притеснява. Напротив, мотивира ме. Не можем да бъдем сравнявани, защото сме много различни,” обясни Ибрахимович.

„Моята цел не е да завърша втори или трети. Това е все едно да остана последен. Дойдох в Барса, за да спечеля всички възможни трофеи,” завърши Златан Ибрахимович.