Звездата на Барселона Златан Ибрахимович даде своята подкрепа за съотборника си Лео Меси, който е критикуван за слабата си игра с националната фланелка на Аржентина.

На пресконференция в Швеция преди последната световна квалификация срещу Албания, Ибра заяви на шега, че ако Меси не е желан от Аржентина, Швеция с удоволствие би го взела.

„Ако те не харесват Лео (Меси), той може да дойде да играе в Швеция, тук е добре дошъл. Ако си мислят, че Аржентина не играе добре, нека видят, как ще играят без него”, заяви голаджията.

Ибрахимович не пропусна да каже добри думи за селекционера на Швеция Ларс Лагербак. Треньорът каза, че ще подаде оставка, ако скандинавците не се класират за Световното в Южна Африка. Португалия се нуждае от домакинска победа срещу Малта, за да спечели второто място в групата, така че оттеглянето на Лагербак изглежда почти сигурно.

„По време на годините, в които той бе начело на тима, ние играехме добър футбол. Той направи най-доброто с играчите, с които разполагаше. В нашия състав нямаме 22 световни звезди”, обясни Ибра.