Интер ще отправи оферта за звездата на Валенсия Давид Вия, а шефовете на италианския гранд може да използват Златан Ибрахимович като коз за осъществяването на евентуалната сделка.

Испанският национал е готов да напусне „прилепите” през лятото след изминалия разочароващия сезон. От белия клуб са поставили цена от 31 милиона лири за своя ас.

Сама по себе си тази цена не може да подплаши президента на „нерадзурите” Масимо Морати – пречката пред евентуален трансфер на Вия на „Сан Сиро” е друга.

Сърцето на състезателя си е избрало Реал Мадрид. Вия вече отказа предложение на Тотнъм. Президентът на „белия балетРамон Калдерон пък от своя страна вече обеща място на Давид в тима от „Бернабеу”.

Шефовете на Интер не са изгубили надежда, че все пак ще могат да привлекат Вия през лятото, в случай, че от Реал не пожелаят да извадят 31 милиона. В такъв случай „нерадзурите” могат да си решат два проблема – да продадат Ибра на Реал Мадрид и да вземат Вия като негов заместник.

Шведският голаджия в момента страда от контузия в коляното, като не веднъж сподели, че няма да има нищо против да облече екипа на Реал Мадрид.