Аржентинският халф на Виляреал Ариел Ибагаса заяви, че жълтата подводница не трябва да допуска гол в своята врата и да играе безстрашно, ако иска да отстрани Арсенал в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Двата тима направиха 1:1 в първия мач на Ел Мадригал, а двубоят-реванш е тази вечер на лондонския Емирейтс. Ибагаса заяви на пресконференцията преди двубоя:

„Много е важно да не правим грешки в защита. Ако получим гол в нашата врата в Лондон, предизвикателството пред нас ще стане още по-голямо. Нашата инспирация ще бъде мача в Атина от предишния кръг на лигата. Срещу тежък съперник и гореща атмосфера, ние вкарахме два гола.”

„Най-важното нещо в днешния мач е духа на отбора. Отборът ни пристигна в Лондон с високо вдигната глава и без страх. Ние казваме, че Арсенал е голям тим, но на нашия стадион не те бяха отборът, който доминираше.”

„Няма да се фокусираме върху Фабрегас. Истина е, че той е основен играч на Арсенал, но ние смятаме, че опасните футболисти в този клуб са доста повече. Трябва да спрем доста техни играчи и да наложим авторитета си.”

„Ако оползотворим силите си, съм сигурен, че ще успеем. Контузиите ощетиха малко халфовата ни линия, но сега е точният момент момчетата, които влизат от пейката, да покажат на какво са способни. Ние трябва да покажем с играта си срещу Арсенал, че имаме място на полуфиналите”, каза още Ариел Ибагаса.