Валенсия спря мъгливата си серия от четири поредни равенства в Ла Лига с успех у дома. Момчетата на Марселино Гарсиа Торал повалиха гостуващия на "Местая" Атлетик Билбао с 2:0 в среща от 26-ия кръг на испанския елит.

След скучна първа част валенсианци показаха ефективност през втората, стигайки до успеха. 4 минути след началото на второто полувреме Родриго Морено намери от воле подаване на Санти Мина отляво. Той шутира падащата топка с десния крак, пращайки я в долния десен ъгъл на вратата на Яго Ереин.

В 89-ата Валенсия стигна и до втори гол, след като пас на Карлос Солер намери нападателя Кевин Гамейро, който оформи крайното 2:0.

След тази победа Валенсия събира актив от 36 точки и вече е 7-ми. Атлетик остава 11-ти с 33 пункта. Статистиката показва, че гостите от "Сан Мамес" не бяха допускали попадения в предишните си 3 мача в Ла Лига.

По-рано през седмицата "прилепите" елиминираха Бетис на полуфиналите за Купата на краля, а триумфът над Атлетик бележи края на една от най-успешните седмици през сезона за тима на Марселино.

Първата част на "Местая" няма да се запомни с кой знае колко любопитни моменти. В 13-ата минута Даниел Вас стреля от дистанция, но топката прелетя в аут.

В 22-ата Атлетик отговори с удар на Раул Гарсия от границата на наказателното поле, но и сега кълбото прелетя над вратата на Нето. Две минути по-късно Гая също пробва късмета си с шут от дистанция, но и сега топката прелетя в аут.

В 49-ата минута комбинация през центъра позволи на Валенсия да прати топката до Санти Мина. Той свали с глава за Родриго Морено, който с мощно воле даде аванс на своите.

В 72-ата минута Кондогбия стреля неточно с глава, след като топката стигна до него след подаване на Парехо от корнер. 

Минута преди края на редовното време Карлос Солер получи на десния фланг и пусна успореден пас към Кевин Гамейро, който с едно докосване оформи крайното 2:0.

Валенсия - Атлетик Билбао 2:0

1:0 Родриго Морено 49'

2:0 Кевин Гамейро 89'