Спортно-техническият щаб на Барселона вече е определил трансферните си цели за предстоящото лято. Старши треньорът Луис Енрике, спортният директор Ариедо Брайда и техническият секретар Роберт Фернандес са се обединили около имената на Аймерик Лапорт от Атлетик Билбао и Адриан Марин от Виляреал.

Луис Енрике иска с Лапорт да засили конкуренцията в центъра на отбраната, а Марин ще бъде взет за алтернатива на Жорди Алба.

Лапорт има договор с баските до лятото на 2018 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 42 милиона евро. От Барселона обаче са решени да привлекат французина, който е един от най-обещаващите защитници в Европа.

Марин направи своя дебют за Виляреал на 17-годишна възраст, а през миналия сезон направи пробив в първия състав на „жълтата подводница“. Освен това той е неизменна част и от състава на Испания до 19 години.

Маркиньос от Пари Сен Жермен, Джон Стоунс от Евертън и Хосе Хименес от Атлетико Мадрид също са сред следените футболисти и алтернатива на Аймерик Лапорт.

Ако Барселона не успее да привлече Адриан Марин от Виляреал, почти сигурно ще се насочи към Анхел Есморис – Анхелино, който е част от академията на Манчестър Сити. Другата опция пред каталунците е Алесандро Флоренци от Рома.

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS