Маратонът в испанския футбол приключи и вече е ясен и последният нов член на местния елит за следващия сезон. Отборът на Кордоба спечели промоция за Примера дивисион след най-възможния драматичен финал в плейофите с Лас Палмас, който  може да кандидатства за най-нещастен отбор.

Срещата завърши 1:1, като гостите от Кордоба изравниха дълбоко в добавеното време - едва в петата минута на даденото от рефера продължение на редовното време.  Първата среща завърши 0:0 и така новите членове на елита влизат  с правилото за повече голове на чужд терен.

Така южняците от Кордоба влизат за първи път от 1972-а  година в елита на испанския футбол. За Лас Палмас нещастията в  плейофите продължават, след като миналата година отпаднаха от  Алмерия на полуфинал, а по-късно въпросният тим стигна до промоцията.

Малко след подновяването на играта през второто полувреме  Апоньо откри резултата в 48-ата минута, след като се възползва  от грешка на ветерана и бивш испански национал Раул Браво.

Срещата няколко пъти беше прекъсвана заради хвърлени  предмети на терена, както и отломки от седалки, а накрая и някои от запалянковците на Лас Палмас нахлуха на терена.

Но в петата минута на добавеното време сърцата на феновете от Канарските острови бяха разбити, след като Ули Давила се разписа. Раул  Браво се реабилитира за грешката си, сваляйки топката с глава  след центриране от корнер.

Ули Давиля беше най-близо и малко  пред голлинията вкара за 1:1. Кордоба е третият нов член на Примера дивисион, като преди  тях в редовния сезон влязоха Депортиво Ла Коруня и малкия  баски клуб Ейбар. Треньор на Кордоба е легендата на Барселона Алберт Ферер.