Футболната икона на Селта Виго Яго Аспас все още не е взел решение дали ще сложи край на своята състезателна кариера или ще продължи да играе и през следващия сезон.

„Винаги казвам, че във футбола никога не можеш да знаеш. В края на сезона ще видим какво ще се случи. Искам да остана на върха в продължение на много години“, коментира нападателят.

Аспас се възстанови навреме от контузията си, за да помогне на Селта в борбата за оцеляване в Ла Лига. До края на сезона остават още 9 кръга.

Яго остави своето отражение върху представянето на Селта още в първия си мач при завръщането си срещу Виляреал. Нападателят вкара два от трите гола при обрата от 0:2 до 3:2 срещу „жълтата подводница“ на „Балаидос“.

Селта се намира в зоната на изпадащите и се намира в решаващия етап от сезона. Отборът е само на точка от първия тим над чертата.

Аспас говори относно сълзите в края на мача срещу Виляреал: „Те бяха от гордост, щастие, ярост, че от толкова дълго време не мога да помогна на отбора. Но щом мачът приключи, спрях да плача, адреналинът свърши. Никога не бях плакал толкова много, нито когато дебютира, нито когато се родиха децата ми.“