Треньорът Ернесто Валверде и звездите на „Валенсия” подписаха специална фланелка „Joma” за болните български деца.

Роберто Солдадо, един от най-изявените голмайстори на Примера дивисион и на световния футбол въобще също се включи в благотворителния търг на Дарик радио. Футболистът с уникален рефлекс пред гола подписа специална футболна фланелка на испанският топтийм „Валенсия”. Същото направиха и останалите звезди на отбора Фернандо Гаго, Рикардо Коща, Жоало Герейро и други.

За капак своя подпис сложи и така направи фланелката „Joma” на практика безценна и треньорът на прилепите Ернесто Валверде. Валверде е смятан за един от най-интелигентните треньори в света с уникален собствен почерк.

Фланелката ще се раизграе на благотворителния търг на Дарик радио от 13 до 18 часа в четвъртък 20 декември. Тя е жест и дарение към екипа на „Дарик радио” от страна на официалните представители на „Джома България” господата Иван Василев и Валентин Николов. Всичко тръгна от идеята „Предай нататък”, когато през октомври

Ники Кънчев разказа на Иван и Валентин идеята за търга на „Дарик”. Двамата веднага реагираха, изпратиха запитване до централата на „Джома” в Испания и ето – нещата се получиха, когато има желание.

Припомняме че „Джома” / в испаноезичния свят позната като „Хома/ стана официалната спортна марка на Българския олимпийски комитет и на игрите в Рио

през 2016 година нашите олимпийци ще дефилират на откриването точно с тази марка. Договорът бе подписан преди 2 месеца в тържествена обстановка от госпожа

Стефка Костадинова, председател на БОК и от господин Хосе Мануел Лопес, председател на Управителния съвет на „Джома” и Иван Василев и Валентин Николов, които представляват компанията в България.

„Джома” е основана през 1965 година, сега се продава в повече от 70 страни. Облича топотбори като „Валенсия”, „Севиля” и „Фиорентина“. Футболистите от ранга на Рейна, Мориентес, Кико и Иван Бандаловски ритат с обувките на марката.