Реал Сосиедад не можа да прекъсне крайно негативната си серия от без победа в Примера дивисион, която вече наброява 7 мача. За втори път в последните си два мача отборът на Хагоба Арасате допуска късен гол във вратата си, като тъкмо по този начин домакините от Кордоба се добраха до 1:1.

Иначе баските откриха в 22-ата минута, когато Карлос Вела центрира от пряк свободен удар отдясно по атаката, а Мартинес с глава опъна мрежата на новака в елита.

През втората част обаче над гостите надвисна призрака на обрата, който Хетафе сътвори срещу тях в миналия кръг. Футболистите на Кордоба имаха своите шансове да се надяват на подобна развръзка. В 63-ата миунта Фидер намери много добре Ксиско, който веднага стреля от десетина метра, само за да види как топката почти облизва дясната греда.

Четири минути по-късно Набил Гилас проби в наказателното поле, но когато трябваше да потърси свой съотборник сбърка и защитниците на Реал пресякоха подаването му.

Развръзката дойде в 87-ата минута, когато Федерико Картабиа демонстрира чудесна техника, за да си отвори коридор за стрелба. Младокът шутира силно, топката срещна дясната греда, а Ксиско беше на точното място, за да я добута в мрежата.

По този начин Реал Сосиедад остана опасно близо до зоната на изпадащите с 6 точки, докато Кордоба се отлепи от последното място, записвайки 5-а точка – колкото имат другите два тима под чертата (Елче и Леванте).

В друг мач от кръга Ейбар и Гранада също не излъчиха победител, завършвайки 1:1. И двете попадения паднаха преди почивката, като първо Ниом от Гранада откри в 4-ата минута след чудесно центриране отляво на Димитри Фолкие. В 37-ата минута Енеко Боведа обаче възстанови равенството, след като се докопа до една лошо избита топка от защитата на гостите. Бранителят вложи цялата си сила в шута, който прелетя с огромна скорост покрай вратаря Фернандес, за да спре в горния ляв ъгъл.

Равенството остави Гранада на 15-а позиция със 7 пункта, докато Ейбар е 12-и с две повече.