Старши треньорът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан също даде своето мнение по въпроса как влияе контузията на Кристиано Роналдо на играта на Реал Мадрид. Специалистът, чийто тим е в група именно с „кралете” в Шампионската лига, сподели, че е изключително изненадан от загубата на Реал от Алкоркон за Купата на краля. Според него мадридският гранд е един съвсем различен отбор без Роналдо.

Дешан заяви, че не смята, че Реал зависи чак толкова от португалската си звезда, но все пак стилът на игра на „белите” се променя коренно, когато той отсъства. Наставникът на Марсилия отбеляза, че подобна зависимост може да се види още при Ливърпул и Бордо, които разчитат на малък брой футболисти.

„Бях изненадан от загубата от Алкоркон, и най-вече от резултата. Но когато видиш състава, виждаш и причините. Аз съм убеден, че Реал Мадрид е един с Кристиано Роналдо, и друг – без него. Те не са същите, когато той не е на терена,” коментира Дешан.

„Когато е в игра, той привлича вниманието на много състезатели от другия отбор. Така той дава много повече свобода за действие на съотборниците си. Не бих го нарекъл „зависимост от Кристиано”, но е ясно, че във всеки тим има по един, двама, трима такива футболисти – които имат влияние върху играта. Същото е в Ливърпул с Торес и Джерард, и в Бордо, с Гюркуф и Чамак,” обяснява още Дидие Дешан.