Депортиво Ла Коруня не успя да спре победната серия на Реал Мадрид и хода им към титлата в испанското първенство. Кралският клуб се наложи с 3:1 над галисийците като домакин и два кръга преди края продължава да бъде лидер в Примера дивисион.

 

Серхио Рамос откри резултата за „белия балет” след половин час игра с шут от вратарското поле.

 

Хуан Капдевила успя да изравни резултат, след като засече прострелно центриране отляво в 54-тата минута. Депортиво обаче успя да задържи равенството едва за четири минути.

 

Раул върна преднината от един гол на Реал с точен удар в 58-мата минута. Капитанът на "белия балет", за когото това бе мач №605 с екипа на Реал, засече с глава брилянтно центриране на Бекъм отдясно.

 

Голмайсторът на Примера дивисион Рууд Ван Нистелрой оформи крайния резултат 3:1 четвърт час преди края на срещата на "Сантяго Бернабеу". Холандският национал се възползва от лошо изчистване на Колочини, който буквално сложи топката на врака му, и нямаше проблем да отбележи в празната врата.

 

Реал Мадрид води с три точки на Барселона, която е с мач по-малко. По-късно тази вечер каталунците посрещат на своя Ноу Камп осмия в класирането Хетафе.