Кандидатът за президентския пост в Барселона Сандро Росел ще привлече в тима на каталунците звездата на Ливърпул и испанския национален отбор Фернандо Торес. Това ще стане, ако Росел бъде избран за бос на тима от „Камп Ноу”.

До този момент сериозен интерес към Торес има от английските Челси и Манчестър Сити, които са готови да броят суми от порядъка на 70 млн. паунда за звездата на „червените”.

46-годишният Росел се надява, че подобно обещание ще се окаже от решаващо значение за изхода на президентските избори в Барселона. Според медиите в Испания представители на Сандро Росел са провели предварителни разговори с агента на Торес, който в момента се възстановява от операция на коляното и е под сериозен въпрос за първия мач на „Ла Фурия” на Мондиал 2010 следващия месец.

Плановете на Росел обаче могат да претърпят сериозна промяна, ако сегашният президент на Барселона Жоан Лапорта успее да осигури подписа на друг испански национал – Давид Вия. Очаква се повече развитие да има през следващата седмица.