Футболистът на Депортиво Ла Коруня Хуанфран коментира интереса от страна на Барселона към него, за който се писа по медиите преди известно време. Играчът бе сочен за евентуален заместник на контузения Алеиш Видал, но в последствие каталунците отказаха да реализират трансфер.

Барселона няма да купува десен бек

„За мен е комплимент, че отбор като Барселона се интересува от мен. Мога да кажа обаче със сигурност, че ще завърша сезона в Депортиво Ла Коруня. Най-нормалното е да искам да подновя контракта си с Депортиво. Доволен съм от това, че има интерес към мен от страна на тим като Барса. Това означава, че се справям добре, но ще остана в Депортиво“, каза Хуанфран.

„През зимата имах икономически много изгодна оферта, но я отказах. През февруари пък стана това с Барселона. Ситуацията бе деликатна. Бях поласкан, че се интересуваха от мен, но никога не съм го приемал на сериозно“, добави още Хуанфран.

„Интерес имаше, но нямаше формално предложение. Знаех го аз, знаеха го и от клуба. Може би са се вълнували и от други футболисти, но явно на този етап Барса се отказа да привлича. Моята освобождаваща клауза е осем милиона“, добави Хуанфран.