Бившата звезда на Барселона Христо Стоичков заяви, че Реал Мадрид започва да се спуска надолу, като добави, че това ще помогне на каталунците да се доближат до титлата в Испания.

„В Реал Мадрид имат динамиката на губещ тим, която е много трудна да се контролира. Те могат да поддържат даден резултат, но не могат да се върнат начело, ако започнат да губят”, каза бившият селекционер на България.

„Петте точки, с които изоставаме, не бива да ни притесняват – ние трябва да се концентрираме върху спечелването на останалите мачове”, добави той.

„Преди около месец, в Мадрид започваха с подготовките по празненствата около титлата. Но след победата над Сарагоса, Барса отново е в борбата за първото място”, коментира Стоичков.

„Не е кой знае какво, но ние трябва да спечелим всичките си срещи, а Реал трябва да загуби няколко. Това е възможно. Барселона разполага с най-добрия състав. Играчите ни са по-добри и много по-ефективни от тези на „белия балет”.

„След като загубиха двама-трима състезатели, Реал се превърнаха в загубеняци”, заяви Камата.

„Не е вярно, че реферите подкрепят Барселона. В Мадрид говорят тези неща, за да объркват хората, а и защото се страхуват. Столичани да спрат да говорят за съдиите, а да се концентрират върху срещата си с Рома. Това е много важен мач за тях. Като нищо могат да отпаднат”, коментира още той.

Барселона ще спечели Примера Дивисион, ако ще и само с един гол разлика”, завърши Христо Стоичков.