Отборът на Реал Сосиедад се добра до участие в квалифкациите за Лига Европа, след като измъкна равенство 1:1 при гостуването на Атлетико Мадрид в двубой от последния кръг на испанската Ла Лига. 

В 30-та минута момчетата на Диего Симеоне достигнаха до откриване на резултата. След многоходова атака Кийрън Трипиър центрира, след което се стигна до голямо разбъркване. Там Алваро Мората успя да намери с пета Коке, който от няколко метра разстреля стража на гостите Мигел Моя за 1:0.

Двубоят вървеше към загуба за гостите, което щеше да значи и край на надеждите на "баските" за класиране в топ 6. В 87-та минута обаче все пай те достигнаха до безценен гол. Аднан Янузай получи шанс да стреля от пряк свободен удар от малък ъгъл и прострелния му изстрел не остави шансове на Ян Облак, което беше достатъчно да се оформи крайното 1:1.

В другите мачове, засягащи местата в Лига Европа Гранада постигна смазваща победа с 4:0 над Атлетик Билбао, докато Хетафе се провали с опитите си за победа срещу Леванте, губейки в последната минута с 0:1. Така последният отбор, който си заслужи място в квалификациите на Лига Европа е именно състава на Сосиедад.