Младата надежда на Реал Мадрид Хосе Родригес се превърна в най-младият футболист на клуба, който е записал участие в Шампионската лига. Снощи Жозе Моуриньо пусна играча в 72-та минута на срещата с Аякс, като той зае мястото на бразилеца Кака.

Хосе Родригес направи своя дебют в Шампионската лига на 17 години и 354 дни. До този момент рекордът се държеше от Раул Гонсалес Бланко, който дебютира за „белите“ на 18 години, два месеца и 17 дни. Сегашният капитан и символ на Реал Мадрид – Икер Касияс, направи своя дебют в Шампионската лига на 18 години, три месеца и 26 дни.

Най-младият футболист играл изобщо в надпреварата е Бабаяро /Андерлехт/, който дебютира на 16 години и 87 дни.

След снощната победа на Реал Мадрид над Аякс с 4:1 Хосе Родригес бе атакуван от испанските журналисти. Той коментира рекорда и още интересни неща. „Щастлив съм, че направих дебют в Шампионската лига с този екип. Това е една сбъдната мечта. Моуриньо ми каза да бъда спокоен и да играя така, както умея. Работя стъпка по-стъпка, така както треньорът иска от мен. Харесвам модерния футбол и искам да докосвам често топката“, отбеляза Родригес.