Хосе Антонио Рейес напусна Севиля, обявиха официално от клуба. Договорът на играча с андалусийци изтича и няма да бъде подновен. 

Така вторият период на футболиста на „Рамон Санчес Писхуан” приключва и едва ли ще има трети. 

„Шампион, капитан и символ … тръгва си Хосе Антонио Рейес. Той винаги ще бъде помнен с невероятната си технита и умения с топка” пише в сайта на шампиона в Лига Европа. 

Рейес приключва с 253 мача и 39 гола за отбора, в който блесна, като се очаква в следващите дни да му бъде направено и официално изпращане пред феновете. 

Атакуващият играч е продукт на школата на Севиля, като записа 3 сезона в първия тим между 2001 и 2004, след което отиде в Арсенал, където обаче нещата не се получиха добре за него. Последва сезон в Реал Мадрид, след което премина в Атлетико. Една година игра в Бенфика под наем, за да се завърне в Андалусия през зимата на 2012-а и да спечели 3 пъти поред Лига Европа. 

Очакванията са Рейес да продължи кариерата си в Галатасарай, който се надява съвсем скоро да може да се споразумее с него, тъй като самият футболист приема позитивно възможността да бъде част от тима от Истанбул.