Крилото на Валенсия Хоакин призна, че не му харесва, че се превръща в коз от резервната скамейка за тима си.

„Не одобрявам отношение към мен като към „златна смяна” и като играч за второто полувреме”, настоя испанският национал. „Тези определения не са за мен и не ми подхождат. Искам да играя от първия съдийски сигнал, защото смятам, че така може да помогна повече на отбора с качествата си.”

Хоакин премина при „прилепите” след шест сезона в тима на Бетис, за които спечели само една купа – Купата на Краля. Надеждата на играча беше да продължи да развива таланта си, но не успя да се задържи дълго като титуляр на „Местая” и постепенно се превърна в резерва.

От друга страна полузащитникът се включва в повечето мачове и помага много на отбора си, но въпреки това наставникът на Валенсия Кике Санчес Флорес така и не изглежда убеден в способностите на футболиста и не го пуска титуляр.

След като започна в стартовите единайсет при равенството с Осасуна (1:1), Хоакин беше оставен на скамейката при домакинската загуба на „прилепите” от Расинг (0:2) и влезе след почивката.

„Това не са най-добрите моменти в кариерата на един футболист и аз не съм подготвен за тях. Обаче искам да покажа най-доброто от себе си и ще успея да се преборя с лошия период. Всеки един играч няма как да е доволен като не играе. Аз чакам своите шансове и ще опитам да помогна с каквото мога на тима.”, завърши техничното дясно крило.