Хоакин Капарос подаде оставка като старши треньор на Севиля, но остава като част от спортно-техническия щаб на клуба, обявиха андалусийците. 64-годишният специалист, който през март започна третия си период в Севиля, наследи уволнения заради слаби резултати Пабло Мачин.

Днес Капарос е имал среща с президента на Севиля Хосе Кастро и със спортния директор Рамон Мончи, като двете страни са стигнали до мнението, че е най-добре договорът да бъде прекратен по взаимно съгласие. В момента Севиля е на турне в Танзания, а може би и поради това от клуба отказаха да дадат детайли.

"От новия сезон 2019/2020 досегашният старши треньор Хоакин Капарос поема важната роля на втори спортен директор и ще бъде в постоянна връзка и помощ на Рамон Мончи и на треньорите", е единственото съобщение на сайта на Севиля по въпроса.

Капарос завърши сезона със Севиля на 6-о място и успя да вземе квота за Лига Европа буквално в последния момент, като се възползва от поражението на Атлетик Билбао. Но три поражения в последните пет мача им коства реално позицията за Шампионска лига.