Хеттрик на Кристиано Роналдо бе с основата на победата на Реал Мадрид с 3:2 като гост на Севиля в мач от 35-ия кръг на Примера дивисион.

Двубоят на „Рамон Санчес Писхуан“ бе много интригуващ, с положения пред двете врати, а „белия балет“ можеше и да не се поздрави с трите точки, ако не бяха попаденията на Роналдо.

Все пак с този успех Реал продължава успешно гонитбата на лидера Барселона като след този кръг авансът на каталунците остава 2 точки.

Още в първите 10 минути Роналдо имаше две отлични възможности за гол. Първо той стреля отлично от пряк свободен удар, но топката мина малко над вратата. След това пък негов изстрел от добра позиция бе блестящо спасен от Серхио Рико.

В следващите минути и Севиля имаше шансове за попадение. Изстрел на Алейкс Видал бе блокиран от бранител а Касияс спря акция на Карлос Бака.

Резултатът бе открит в 36-ата минута, когато Иско центрира в наказателното поле към Роналдо. Португалецът надскочи всички и с глава засече без да остави шансове на Рико.

Още в следващата минута Роналдо реализира втория си гол в мача. Хамес центрира отдясно, Чичарито отклони с глава към Роналдо, който успя да засече пред погледа на Рико и да чукне топката във вратата за 2:0.

Севиля се върна в мача в добавеното време на първата част, когато Серхио Рамос направи нарушение в наказателното поле и съдията Хосе Луис Гонсалес отсъди дузпа. Карлос Бака реализира 11-метровия удар, което бе и последното действие в полувремето.

След няколко опасни атаки и към двете врати в началото на втората част, Гарет Бейл влезе в игра в 66-ата минута на мястото на Хавиер Ернандес. Само 2 минути по-късно уелсецът сложи топката на главата на Роналдо, който нямаше проблеми да засече и да оформи своя хеттрик с красив прехвърлящ удар от малък ъгъл.

Винсент Ибора отново върна интригата в 79-ата минута, възползвайки се от пас на Видал, който върна топката към точката на дузпата, а оттам Ибора реализира за 2:3.

До края на мача домакините дадоха всичко от себе си, но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол.

В класирането Реал е втори с 85 точки, на 2 зад Барселона. Севиля остава на пето място с 69 точки и продължава битката за място в Шампионската лига.