Хетафе записа 9-ти успех в Ла Лига. Момчетата на Пепе Бордалас излъгаха Селта Виго с 3:1, след като губеха с 0:1, у дома на "Стадио Алфонсо Перес" в среща от 23-ия кръг на шампионата.

Попаденията за Хетафе вкараха на два пъти Хайме Мата (дузпа, 39', 81') и веднъж Хорхе Молина 62'. За Селта точен беше Нестор Араухо.

След този успех мадридчани се наместиха удобно на петото място с актив от 35 точки. Селта остава 16-ти с 24 точки, на 1 пред зоната на изпадащите.

Гостите от “Балаидос” откриха резултата след по-малко от две минути игра. Браис Мендес центрира от статично положение, а Нестор Араухо отбеляза с глава от около 10 метра - 0:1.

В 36-ата съдията посочи дузпа за домакините. Уго Майо наруши баланса на тялото на Аранбари и реферът прецени, че това нарушение. Хайме Мата застана на топката и реализира - 1:1.

След почивката попадение на домакините не бе зачетено заради засада. В 62-ата Молина вкара отблизо на празна врата след великолепно подаване с глава на Мата.

В 81-ата интригата беше убита след груба грешка на вратаря на гостите. Рубен Бланко направи голям подарък на съперника при третия гол на Хета. Той не уцели добре топката с крак и асистира на Мата за 3:1.

Хетафе - Селта 3:1

0:1 Нестор Араухо 

1:1 Хайме Мата (дузпа) 39'

2:1 Хорхе Молина 62'

3:1 Хайме Мата 81'