Виляреал постигна минимална победа с 1:0 при домакинството на Хетафе от 25-ия кръг на Примера дивисион. Гостите могат да съжаляват изключително много за изпуснатите възможности при гостуването си на „Ла Серамика“, тъй като пропуснаха две дузпи, които бяха отразени от вратаря Серхио Асенхо, като по този начин той се превърна в герой за „жълтата подводница“.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на полицая, който загина в Билбао при сблъсъците с феновете на Спартак Москва преди мача от Лига Европа срещу Атлетик.

Виляреал поведе още в 3-та минута на мача. Саму Кастийехо пусна отличен извеждащ пас към Карлос Бака, който нахлу в наказателното поле на Хетафе, след което продължи към Енес Юнал, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Карлос Бака отправи коварен удар в 19-та минута, но не намери очертанията на вратата на Гуаита.

Файсал се опита да изненада Серхио Асенхо в 19-та минута, но вратарят бе на мястото си и спаси.

Роберто Сориано отправи много хубав удар от дъгата на наказателното поле на Хетафе в 24-та минута, но Гуаита бе на мястото си и спаси.

Съдията Санчес Мартинес свири дузпа за Виляреал в 35-та минута за нарушение на Хави Фуего, който препъна Джене.

Анхел Родригес изпълни наказателния удар в 36-та минута, но Асенхо успя да спаси.

Веднага след това избитата топка попадна в играч на Хетафе, който центрира във вратарското наказателното поле, а Жауме Коста игра с ръка, но съдията Санчес Мартинес прецени, че няма основание да свири дузпа.

Съдията Санчес Мартинес свири втора дузпа за Хетафе в 49-та минута. Портийо пусна много добър пас към Хорхе Молина в наказателното поле на Виляреал, а нападателят на гостите бе спънат от Жауме Коста.

Серхио Асенхо се отличи с ново спасяване, след като отрази удара на Хорхе Молина от бялата точка.

Саму Кастийехо изпълни много добре пряк свободен удар в 57-та минута, но Гуаита спаси.

Енес Юнал бе близо до това да реализира своя втори гол в мача в 79-та минута, но Гуаита се справи чудесно и спаси.

Жорди Амат можеше да изравни резултата в 83-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда на вратата на Асенхо.

Виляреал е пети в класирането с 41 точки, докато Хетафе е десети с 33 точки.